Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Op de hondenfora wordt vaak de vraag gesteld of het nou wel of niet verstandig is om een verzekering voor je hond af te sluiten. De meningen zijn meestal verdeeld. Aan de ene kant zijn er de mensen die blij zijn dat ze een verzekering hebben die hoge kosten heeft betaald. Aan de andere kant zijn er mensen die de verzekering te duur vinden, omdat ze hem toch nooit gebruiken. Of die zich benadeeld voelen omdat hun hond wel ziek was, maar de verzekering die ziekte niet bleek te dekken. Mensen die geen verzekering nemen zijn meestal van mening dat het verstandiger is om iedere maand geld in een potje te doen, en zo te sparen voor mogelijke medische kosten. Je zult voor jezelf moeten bepalen of jij een verzekering voor je hond wilt of niet. Het is zeker belangrijk om er goed over na te denken. Wij zijn zelf van mening dat het beter is om je hond wel te verzekeren. Wij zullen daarom ook de argumenten beschrijven die onze mening gevormd hebben.

Medische zorg steeds duurder

De medische zorg voor honden wordt steeds beter. Meer kwalen en ziekten kunnen behandeld worden. Deze behandelingen worden hierdoor jammer genoeg ook steeds duurder. In extreme gevallen betaal je duizenden euro’s voor een behandeling. Zo kostte het behandelen van de gebroken poot van de Mechelse Herder van familie Doornman al 1875 euro (bron petplan). En dan hebben we het nog niet over kosten van chronische medicijnen voor bijvoorbeeld een hond met diabetes. Het zijn juist dat soort situaties waarin een potje spaargeld niet toereikend blijkt te zijn. De meeste hondeneigenaren zullen echter tot het uiterste gaan als hun hondje dure zorg nodig heeft. Een hondenverzekering geeft financiële en mentale rust. Je weet dat, als je hond het nodig heeft, je hem alle zorg kan geven.

Een hondenverzekering kost ongeveer tussen de €10 en €30 euro per maand. Afhankelijk van de leeftijd (als puppy is het goedkoopst), het ras en het gewicht. Veel mensen vinden dit erg duur, omdat hun hond ’toch nooit ziek is’. Maar, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. En de kosten lopen al snel op. Je moet goed bedenken dat je niet verzekert voor die paar keer dat je naar de dierenarts gaat voor een controle. Je verzekert voor de gevallen die echt duur zijn, een ongeluk, een operatie, of een chronische ziekte. Kijk eens in het plaatje hieronder en je ziet wat de kosten zijn van sommige ziekte:

levenslang een hond behandelen

Bovenstaand overzicht komt van dierenverzekering Petplan. Dit zijn de kosten die zij gemiddeld kwijt zijn voor een behandeling van een chronische ziekte bij de hond.

Besloten dat je een verzekering voor je hond wilt afsluiten? Hier kom je erachter welke hondenverzekering het beste bij je past! We behandelen in dat artikel de factoren waar je op moet letten bij een verzekering, en dat is niet alleen de prijs! Zoals al gezegd, soms voelen mensen zich bekocht dat een behandeling niet wordt vergoed. Let er dus op wat er wel, en vooral wat er niet vergoed wordt. De verschillen zijn groot! Zoals te verwachten zijn de pakketten van de duurdere verzekeraars uitgebreider. Wil je echt alles goed verzekeren, dan kom je uit bij Proteq (als enige heup en ellenboog problemen!) of een van de duurdere pakketten van Petplan.