Ook voor papagaaien en konijnen is er een verzekering

Voor honden en katten is het steeds gebruikelijker om een verzekering af te sluiten. Er is steeds meer mogelijk om huisdieren medisch te behandelen, maar hier hangt uiteraard ook een prijskaartje aan. Een dierenverzekering dekt het financiele risico af. Maar ook voor andere huisdieren zijn er steeds meer medische ingrepen mogelijk, en daarom heeft Petplan besloten om ook een verzekering voor konijnen en papegaaien te introduceren. De zorg pakketten zijn zeer vergelijkbaar als die bij honden (meer over wat petplan uitkeert kun je in onze vergelijking vinden), maar de prijzen liggen bij deze kleinere beestjes uiteraard lager.

Konijnen verzekeren

De prijs om een konijn te verzekeren ligt tussen de €5,95 en €16,22, deze prijs is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van het konijn en het type zorgpakket dat wordt afgesloten. Er zijn 3 mogelijkheden, het Basispakket, het Pluspakket en het Totaalpakket.
Het basispakket is er voor mensen die alle medsich noodzakelijk kosten willen verzekeren. De meest voorkomende kwalen, kosten voor dieregeneesmiddelen en letsel voortkomend uit ongevallen wordt met dit pakket vergoed. Wil je ook preventieve zorg meeverzekeren en bijzondere diensten als een MRI scan dan kom je terecht bij het Plus pakket. Wil je totale financiele zekerheid dan biedt Petplan het Totaalpakket aan. Voor prijzen van de konijnen verzekering verwijzen we je door naar de website van Petplan of naar huisdierverzekeringinfo.nl, onze dochterwebsite met informatie over verzekeringen voor alle dieren.

Papegaaien

Ook voor Papegaaien is op medisch vlak steeds meer mogelijk. En bedenk goed dat een Papegaai makkelijk ouder dan 50 jaar kan worden. Wil je het beestje een goed leven geven, dan zou het zomaar kunnen dat je jaren lang medische kosten moet betalen. Gelukkig kun je vanaf nu ook Papegaaien verzekeren bij Petplan. Ook hier geldt weer dat er 3 verschillende pakketten zijn, de prijzen van de Papegaaien verzekering vind je hier. Bij Petplan geldt een levenslange premiegarantie, de prijzen van de premie zullen dus het hele leven van de Papegaai gelijk blijven. (mits je de eerste keer een verzekering van 5 jaar afsluit, lees meer op de website van petplan).