Maximaal 1 hond per gezin in China

Al langere tijd mogen gezinnen in de Chinese stad Shanghai maar 1 kind hebben, maar vanaf mei geldt nu hetzelfde voor honden. In de dichtbevolkte stad leven momenteel 800.000 honden en dit aantal stijgt met 30% per jaar.

Hond Populair

De hond wordt een steeds populairder huisdier in China, een van de belangrijke redenen is dat de Chinezen steeds meer te besteden hebben. Maar in de grote steden in China is een groot ruimte gebrek en zoals iedereen wel weet hebben de meeste honden wel wat ruimte nodig. Daarnaast wordt ook hondenpoep een steeds groter probleem in de stad.

1 Hond

Daarom geldt vanaf 1 mei dat gezinnen nog maar 1 hond mogen hebben. Gezinnen die al meerdere honden hebben mogen deze wel houden, mits ze geregistreerd zijn. Worden er puppies geboren, dan moeten deze aan een gezin zonder honden gegeven worden, of ze gaan naar een speciaal adoptiecentra.

Het is misschien vervelend voor de honden eigenaren, maar ergens is deze maatregel wel te begrijpen. Voor veel honden is de drukke stad niet de perfecte plaats om te wonen.