De duurste hond in de Wereld

Een 11 maanden oude rode Tibetaanse Mastiff pup uit China is sinds deze maand (maart 2011) de duurste hond in de wereld, er is maarliefst 10 miljoen yuan voor de hond betaald, oftewel 1.09 euro. Dit type hond is in China het nieuwste ‘speeltje’ van de rijken, net zoals je dat doet met een Ferrari of diamanten kun je met een rode Mastiff je rijkdom laten zien.

Big Splash

De naam van deze Mastiff is “Big Splash”, en ‘big’ dat zijn ze zeker, een gemiddelde Tibetaanse Mastiff wordt zo’n 85 kilogram en er zijn zelfs honden gemeten van meer dan 100 kilogram. Je moet dus ook bijna wel miljonair zijn om deze grote jongen dagelijks te voeden! Volgens fokker Lu Liang is deze hond een perfectie van het ras en is de hoge prijs dan ook heel normaal. De nieuwe eigenaar kan overigens ook een groot deel van zijn investering terugverdienen, hij ontvangt meer dan 10.000 euro per pup die dit reutje verwerkt.

Geluk

De rode Mastiff is zo populair onder de rijken omdat ten eerste rood een gelukskleur is en daarnaast wordt deze hond als heilig gezien door de Tibetanen en zal hij je geluk en voorspoed brengen. Ze geloven dat de hond de geesten meedraag van monniken en nonnen die niet goed genoeg waren om geïncarneerd te worden. Andere eigenaren van dit type hond waren Koning Victoria, Koning George IV en Genghis Khan. De laatste zou volgens de verhalen 30.000 van Mastiff hebben opgenomen in zijn leger en hiermee West Europa veroverd te hebben.

Verzekeren

Voor de multimiljonair die deze hond heeft gekocht zal een hondenverzekering waarschijnlijk niet heel belangrijk zijn. Mocht hij de Tibetaanse Mastiff toch willen verzekeren dan zijn de kosten voor een basis verzekering rond de 25 euro. Voor een overzicht van de prijzen van de hondenverzekeringen kijk je in de tabel.

bron