Chippen honden wordt verplicht

Over tien jaar moet het chippen van alle honden verplicht zijn, aldus staatssecretaris Henk Bleker van landbouw. Op deze manier wordt het makkelijk om de misstanden in de fokkerij en de handel van honden aan te pakken.

Momenteel worden al veel honden gechipt, een hond die kwijt is kan zo makkelijk worden teruggevonden. Vooral bij rashonden is het normaal dat de fokker het chippen van de pups regelt. Ook eisen veel dierenartsen en verzekeraars dat de hond gechipt is.

Nu wil de staatssecretaris honden die niet gechipt zijn als het ware ‘illegaal’ maken en de eigenaar van een hond zonder chip is in overtreding. Bij elke puppy die gekocht wordt moeten de juist papieren geleverd worden, net als bij een auto. Krijg je geen papieren over de chip, dan weet je dat je op moet passen bij deze fokker.

Chip verplicht bij hondenverzekering

Nu al kan een verzekeraar voor honden kan het verplicht stellen dat een hond is gechipt. Bekijk in het overzicht van de honden verzekering of dit het geval is bij jouw verzekering. Sommige verzekering betalen zelfs de kosten van het chippen.