Amerikaanse Honden steeds Dikker

Net als bij hun baasjes wordt overgewicht bij Amerikaanse huisdieren steeds een groter probleem. Uit onderzoek blijft dat meer dan de helft van de katten en de honden in dit land te dik is (respectievelijk 53% en 55%). Het onderzoek is uitgevoerd door APOP, de amerikaanse bond ter preventie van overgewicht bij huisdieren.

Meer Ziektes

Een schrikbarend beeld, aldus de onderzoekers die 133 volwassen katten en 383 honden onderzochten. “Het aantal dieren met overgewicht is groter dan ooit”, aldus Ernie Ward. Het grote probleem is dat dieren met overgewicht een veel hogere kans hebben op het krijgen van ziektes als artritis, diabetes, hoge bloeddruk en nierziektes.

Op basis van het onderzoek stelt de bond dat er in Amerika vijftig miljoen dikke katten en 43 miljoen te dikke honden wonen. De groep die ze onderzocht hebben is echter wel wat klein om hier echt wat over te kunnen zeggen. Maar elke hond of kat met overgewicht is er een te veel. Vooral omdat de beestjes er zelf niets aan kunnen doen en de bazen hiervoor verantwoordelijk zijn.

Jouw hond te dik?

Hoe weet je of je hond te dik is? De ribben van de hond vertellen je alles. Als de hond rechtop staat moeten de ribben goed voelbaar zijn. Voel je ze niet, grote kans dat je hond overgewicht heeft. Ga in dit geval altijd even langs bij de dierenarts en bespreek een dieet plan voor de hond.

bron