Kruidvat

kruidvat hondenverzekering

Op steeds meer plaatsen is het mogelijk om een verzekering af te sluiten, nu ook bij drogisterij het Kruidvat. Overigens is Kruidvat slechts een tussenpersoon, verzekeringsmaatschappij AEGON is risicodrager bij de Kruidvat verzekeringen (sinds 1 januari 2011, hiervoor was het OHRA). In het verzekeringspakket van het Kruidvat zit ook de huisdierenverzekering. Meer informatie over deze verzekering hieronder, de verzekering vergelijken met de andere hondenverzekeringen kan hier.

Direct premie berekenen bij Kruidvat kan hier

Kruidvat Hondenverzekering

Kruidvat biedt een basisdekking aan en 3 aanvullende dekkingen (crematie, preventie & verzorging & reis).

Basisverzekering

De basisverzekering voor huisdieren kun je het beste vergelijken met de (verplichte) basiszorgverzekering zoals we die kennen voor mensen. De ‘standaard’ medisch noodzakelijk kosten worden met dit pakket gedekt, denk hierbij aan de kosten van een consult bij de dierenarts, operaties en narcose, plaatsen identificatiechip, noodzakelijk onderzoek om aandoeningen vast te stellen (bv röntgen, echo, bloedonderzoek), kosten van diergeneesmiddelen, hulpmiddelen zoals verband en implantaten, dwang en sonde voeding.

Dit alles tot een maximaal bedrag van 2.500 euro per verzekeringsjaar. Op voorwaarde dat de kosten voor behandeling van letsel door een ongeval of een aandoening zijn gemaakt in Nederland.

Een gedetailleerd overzicht van wat wel en niet vergoed wordt vind je hier. Lees ook altijd zelf de polisvoorwaarden door voordat je een verzekering afsluit.

Eigen Risico

Bij kruidvat geldt een eigen risico van 35 euro per declaratie. Voor kleine ingrepen, of een consult, is dit een erg hoog bedrag, daarom is het mogelijk om kosten op te sparen gedurende een half jaar.
Elke verzekering heeft een eigen risico, sommige gebruiken zoals Kruidvat een vast bedrag (Petplan = 17,50), en andere een percentage van ieder bedrag (Proteq 19% en OHRA 20%), je moet voor je zelf bepalen wat je fijner vindt. Kom je vaak bij de dierenarts dan kun je rekeningen opsparen en kan een vast bedrag voordeliger zijn, kom je maar heel soms bij de DA dan is een percentage waarschijnlijk voordeliger. Maar bedenk wel dat als er een dure ingreep is (en hiervoor verzeker je!) van bijvoorbeeld 500 euro, dat een percentage betekent dat je 100 euro zelf betaald, een stuk hoger dan een vast bedrag.

Crematie

Bij de aanvullende verzekering voor crematie wordt tot een maximum bedrag van 150 euro alle kosten van de crematie en het vervoer vergoed. Het eigen risico zoals hierboven beschreven geldt hierbij niet.

Preventie & verzorging

Vergoeding voor:

 • Sterilisatie/castratie (maximaal € 200)
 • Vaccinaties (maximaal € 50 p/j)
 • Gebitsbehandelingen: extracties (maximaal € 150 per behandeling)
 • Gebitsbehandelingen: cariësbehandelingen (maximaal € 150 per behandeling)
 • Gebitsbehandelingen: wortelkanaalbehandelingen alleen op medische indicatie (maximaal € 500 per behandeling)

Reis

Een reisverzekering voor de hond (zie Kruidvat voor welke landen, iig EU) tot maximaal €1.000 per verzekeringsjaar.

Niet vergoed

Zoals als dat geldt bij alle verzekeringen zijn er ook bij het Kruidvat medische kosten die niet worden vergoed. Bekijk hier voor het overzicht en anders in het polis blad van het Kruidvat.

De belangrijkste uitsluiting:

 • Alle kosten voor aandoeningen die al aanwezig waren voordat de verzekering is afgesloten
 • Alle problemen die te maken hebben met heupdysplasie (HD) of elleboogdysplasie (ED). Dit is belangrijk als je een grote hond hebt! Deze honden hebben een verhoogd risico op HD en ED en de kosten hiervan zijn hoog, bij Proteq zit het wel in de basisverzekering (de verzekering is dan ook duurder) en bij Petplan kun je aanvullend verzekeren.
 • Preventieve zorg
 • alles rond de voortplanting en zwangerschap
 • Dieetvoer
 • voorkoming en bestrijding van teken, vlooien
 • Fysiotherapie
 • Gedragsproblemen
 • Second opinion
 • Chemo, laser en radiotherapie
 • homeopathie

Een flinke lijst, maar Kruidvat is niet voor niets een van de goedkoopste verzekeringen. Wil je meer verzekerd hebben kijk dan bij Proteq of een van de duurdere pakketten van Petplan.

Wachttermijn

De wachttermijn bij Kruidvat is 30 dagen.

Premie berkenen

Op de website van het Kruidvat kun je de premie bereken.